رادیو شنبه انتخاب سردبیر پادکست های استارتاپی

نابغه صنعت خودروسازی اما تحت تعقیب اینترپول!

زندگینامه کارلوس گون مدیر سابق نیسان _ هفته نامه شنبه

زندگینامه کارلوس گون (Carlos Ghosn)؛ بیزینس‌من معروف

کارلوس گون لبنانی برزیلی در سال 1954 به عنوان یک بیزینس‌من به دنیا آمد. او دارای تابعیتی فرانسوی لبنانی است. از پدربزرگ و مادربزرگ لبنانی بود ،در برزیل به دنیا آمد و بعدا در نوجوانی به لبنان بازگشت. سپس برای تحصیل در رشته مهندسی به پاریس رفت و بعد از اتمام تحصیلاتش برای کار به آمریکای جنوبی سفر کرد و سپس در شرکت رنو مشغول به کار شد.

بعد از شرکت رنو به کمپانی نیسان رفت و در طول 2 سال توانست به سمت مدیرعاملی دست پیدا کند. وقتی به نیسان پیوست این کمپانی شرایط خوبی نداشت. اما با نقشه ها و برنامه‌های کارلوس گون توانست جان دوباره بگیرد. در آن زمان به او مرد احیا کننده می‌گفتند و این کار او را به یک بیزینس‌من معروف تبدیل کرد. کارلوس می‌توانست به خوبی موقعیت ها را ببیند و از آن‌ها بهترین استفاده را بکند. او بسیار در میان مردم محبوب بود به طوری که تصویرش روی مجلات و روزنامه‌ها چاپ می‌شد و در تبلیغات تلویزیونی نیز حضور داشت. کشور ژاپن بسیار از او حمایت می‌کرد، زیرا او تمام آن چیزی بود که ژاپنی‌ها می‌خواستند.

آغاز مدیریت بزرگ‌ترین شرکت‌های خودرو سازی دنیا

در سال های بعد برای کمپانی رنو به طور همزمان در ژاپن و فرانسه کار می‌کرد و به سمت ریاست دست یافت. کارلوس به جایی رسیده بود که تصور می‌کرد جهان برای اوست و باید در مرکز دنیا قرار بگیرد. او باید شرکت رنو، فرهنگ فرانسه و فرهنگ ژاپن را مدیریت می‌کرد. کار کردن همزمان گون در چند جا نمی‌توانست نتیجه خوبی داشته باشد.

در 2016 نیسان به  بخش عمده‌ای از میتسوبیشی پیوست و حالا او سه شرکت رنو، نیسان و میتسوبیشی را در دست داشت و تصمیم داشت به رشد و توسعه هر سه شرکت کمک کند. او تولیدات خود را از 11 میلیون در سال به 15 میلیون اتومبیل در سال رسانده بود و تبدیل به صاحب بزرگ‌ترین کمپانی دنیا شده بود. کارلوس گون مدیرعامل مکلین آمریکای شمالی و رییس اتحاد و مدیرعامل رنو، نیسان و میتسوبیشی بود. یک استراتژی که باعث ایجاد اتحاد و همکاری بین سازنده‌ها و کارخانه‌های ساخت ماشین در میان مسیر پیچیده گروه‌های سرمایه گذاری شده بود که در سال 2017 این گروه به بزرگ‌ترین گروه اتومبیل در تمام دنیا تبدیل شد.

در سال 1996 رنو او را به عنوان جانشین و قائم مقام خود انتخاب کرد. کارلوس سعی کرد در بازه زمانی 1998 تا 2000 شدت بار کاری را کاهش دهد و به تصیح روند تولید و انتشار مدل‌های جدید بپردازد. در 2002 جایزه ی بیزینس‌من آسیا را کسب کرد و در 2003 به یکی از 10 انسان قدرتمند و موفق در حوزه بیزینس در خارج از آمریکا تبدیل شد. هم‌چنین در آسیا به او نام مرد سال را دادند و در ژاپن داستان او را در کتاب‌های کمیک چاپ کردند.

ماجرای متهم شدن کارلوس و فرار او به سرزمین مادری

کارلوس گون در سال 2018 در فرودگاه توکیو دستگیر شد. بر اساس اظهارات ارائه شده از حقوق و سرمایه شرکت در همان سال 2018 نیسان او را از ریاست برکنار کرد و میتسوبیشی هم این کار را در همان سال انجام داد. شرکت رنو و دولت فرانسه در ابتدا از او حمایت کردند اما در اخر مجبور شدند آن‌ها نیز کناره‌گیری کنند. گون در 2019 بار دیگر بر اساس سو استفاده‌های مالی بازداشت شد.

داستان دستگیری کارلوس گون به این شکل بود:

این داستان در جدول داستان‌های پرفروش هالیوود قرار گرفت. داستان زندگی واقعی یک مدیرعامل صنعت ماشین سازی که شخصیت او شباهت بسیاری به مستربین داشت!

در یک بعد از ظهر آفتابی وقتی که جت شخصی‌اش در توکیو نشت او را دستگیر کردند. نیسان از او به جرم خیانت به یکی از اعضای گروهش شکایت کرده بود. این تنها واقعه‌ای بود که هیچگاه آن را پیش‌بینی نمی‌کرد. واقعیت درباره پول است نه چیزی که در سر داشت و خیال می‌کرد. کارلوس با انجام ندادن وظیفه‌اش به درستی و آنچه که باید انجام می‌داد، به افراد نیسان و رنو خیانت کرد. جت شخصی‌اش از شرکت نیسان، خانه در لبنان و برزیل، دارایی عظیم در عمان، یک کشتی شخصی. هیچ یک از رئیسان قبلی رنو همچین شرایطی نداشتند؛ یک جای کار می‌لنگید.

زمانی که سازمان حفاظت امریکا پرونده او را رو کرد و دستگیر شد، همان موقع بود که ترس او را فراگرفته بود. بسیار محال بود که کارلوس گون در تمام این سال‌ها راه درست را رفته باشد و خطایی نکرده باشد. او از یک مدیرعامل قابل احترام در کارخانه‌های ماشین سازی تبدیل به یک فراری بین‌المللی شد. کارلوس به دلایلی که در بالا گفته شد در ژاپن بازداشت و سپس به حبس خانگی محکوم شد.

دلیل بازداشت مدیرعامل معروف کارخانه‌های ماشین سازی و نحوه فرار او از ژاپن

دلیل بازداشت او و اخراجش از نیسان، تحقیقاتی بود که درباره گزارش و کم نشان دادن غرامت از دولت ژاپن و استفاده از دارایی شرکت و کمپانی برای اهداف شخصی اش بود. کمپانی ادعا می‌کرد او تنها نصف مقدار 88 میلیون دلار را که پرداخت کرده بود در اظهارات مالی نشان داده بود. گون در پاسخ به ادعاهای سازمان حفاظت و تبادل امریکا، موافق تسویه 1 میلیون دلار در برابر 140 میلیون دلار از تمام غرامت‌اش بود. او اتهامش را نمی‌پذیرفت و انکار می‌کرد.

هنگامی که توسط نیروهای ژاپنی برای 100 روز بازداشت شد، ادعا می‌کرد که سیستم قوه قضاییه آن‌ها بسیار متفاوت با سیستم غرب است و نوع رفتار آن‌ها با مجرم بسیار متفاوت است. در ژاپن یک کار قابل قبول برای مقابله با مجرم وجود دارد که آن‌ها فرد مظنون را برای مدت طولانی در بازداشت نگه می‌دارند برای این که به جرم خود اعتراف کند. حدود 99 درصد جرم بیشتری در ژاپن صورت می‌گیرد که نسبت به سیستم قضایی غرب آمار بیشتری است.

زمانی که گون در حبس خانگی بود بسیار جسورانه درخواست یک ارکستر برای زمان استراحتش کرد. وقتی در حبس در توکیو بود برنامه‌ای ترتیب داد که با کمک همسر و یک سری افراد دیگر انجام گرفت. او گروهی را اجیر کرد که نقش موزیسین را بازی کنند و به جای اجرای ارکستر، آن‌ها گون را درون یکی از جعبه‌های سازها قرار دادند تا او را به خارج از کشور منتقل کنند. این جعبه حدود 6.5 فوت طول داشت. گون توسط یک جت شخصی به سمت استانبول پرواز کرد و سپس به سرزمین مادری‌اش لبنان بازگشت. لبنان با ژاپن معاوضه مجرم ندارد و همین باعث شد او بتوانند در آن‌جا بماند. همانطور که خواندید، سرنوشت و زندگینامه کارلوس گون بسیار عجیب و غریب بود.

سرانجام زندگینامه کارلوس گون در لبنان به کجا رسید؟

او در لبنان با بسیاری از کسانی که برای آن‌ها یک قهرمان و انسان موفق بود دیدار کرد. گون معتقد بود که از بی عدالتی فرار کرده و خواسته فرصتی بیابد که خود را اثبات کند. او اعتقاد داشت که از ظلم و استبداد گریخته است. سازمان جهانی پلیس مبارزه با جرم، که آن را با نام اینترپل می‌شناسیم، نامه‌ای برای دستگیری گون به لبنان فرستاد. گون به اثبات بی گناهی خود ادامه داد و گفت که به زودی با رسانه‌ها مصاحبه خواهد کرد.

دارایی شرکت‌های نیسان، میتسوبیشی و رنو بعد از اخراج گون به شدت سقوط کرد. آن‌ها سعی دارند با مشکل خود مقابله کنند و به فکر حل مشکلات هستند تا رقابت میان شرکت‌های خودرو سازی را ادامه دهند. او در لبنان کنفرانس های بسیاری به 4 زبان عربی، انگلیسی، فرانسوی و ژاپنی برگزار کرد. در این کنفرانس‌ها مدارک بسیاری با هایلایت‌های بسیار در پشت سر او قرار داشت. کارلوس گون حالا در لبنان بسیار مشغول است؛ او روی یک کتاب کار می‌کند و رشته مدیریت بازرگانی را در دانشگاه ایجاد و آن را تدریس می‌کند. او همچنان در صدر محبوبیت مردم قرار دارد. با تمام این داستان‌ها، داستان زندگینامه کارلوس گون معنی مدیرعامل را در بیزینس تغییر داد. او به طور واقعی در لبنان گیر افتاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.